Städguide – Tips och råd

Effektiva hemstädningstips för ditt hem – håll ditt hem rent och fräscht

Hemstädningstips för ditt hem

Utförande av effektiv hemstädning är avgörande för att upprätthålla en ren och hälsosam miljö. Genom att följa några enkla steg kan du säkerställa att ditt hem förblir snyggt och fräscht.

Städa upp i köket

Först och främst är köket en plats där det är viktigt att hålla rent eftersom matlagning och förvaring av livsmedel sker här. Starta med att rengöra diskbänken noggrant med varmt vatten och ett milt rengöringsmedel. Se till att du även rengör spishällen, ugnen och mikrovågsugnen regelbundet. För att undvika dålig lukt och bakterietillväxt bör du regelbundet rengöra ditt kylskåp och kasta utgångna livsmedel.

Håll badrummet skinande

Ett rent och välskött badrum är viktigt för både funktion och hälsa. Börja med att rengöra toalettstolen med hjälp av en effektiv rengöringsmedel och en toaborste. Rengör även handfatet, duschen, och badkaret noggrant med lämpliga rengöringsprodukter. Se till att torka av speglarna och glasögonen för att undvika fläckar och hålla dem rena.

Dammsug och torka golv

För att avlägsna damm, smuts och hårstrån är det viktigt att dammsuga ditt hem regelbundet. Kom ihåg att komma åt de svåråtkomliga områdena som under soffor, sängar och längst med väggarna. Passa även på att torka golven med en lämplig rengöringsprodukt för att ge dem en extra glans.

Snygga upp sovrummet

Att ha en ren och fräsch sovrumsmiljö är avgörande för att få en god natts sömn. Byt sängkläder regelbundet och se till att tvätta dem enligt tillverkarens anvisningar. Sträck på sängen varje morgon för att ge den en mer inbjudande och ordnad look. Torka av möbler och dammsug under sängen för att undvika damm och ohyra.

Med hjälp av dessa enkla stegtips kan du säkerställa en effektiv hemstädning och upprätthålla ett rent och välorganiserat hem.

Råd för organisering av hemmet

En välorganiserad hemmiljö kan göra en stor skillnad i ditt dagliga liv. Genom att ha rätt system och struktur kan du minimera stök och stress. Här är några tips för att organisera ditt hem på ett effektivt sätt.

Skapa en och upprätthåll rutiner

Att skapa och följa rutiner kan göra en stor skillnad i hur välorganiserat ditt hem är. Bestäm en specifik dag och tid för olika uppgifter såsom tvätt, rengöring och hantering av papper. Genom att hålla dig till dessa rutiner blir det lättare att hålla ordning i hemmet och undvika överraskningar.

Förvara på rätt sätt

Förvaring är nyckeln till en välorganiserad hemmiljö. Skapa utrymme för dina föremål genom att använda smarta förvaringslösningar såsom hyllor, lådor, korgar och krokar. Se till att märka och kategorisera dina förvaringslösningar för att snabbt hitta det du behöver och undvika onödig röra.

Minska oanvända saker

Att skapa en minimalistisk livsstil kan bidra till att hålla ditt hem i ordning. Gå igenom dina ägodelar och överväg att donera eller sälja de saker du inte längre använder eller behöver. Färre prylar betyder mindre att hålla reda på och mer utrymme för de saker som verkligen betyder något för dig.

Skapa funktionella ytor

Att organisera dina ytor på ett funktionellt sätt kan göra en stor skillnad i hur lätt det är att hålla ordning. Se till att du har tillräckligt med förvaring och arbetsytor för att hantera dina dagliga aktiviteter. Utvärdera också dina behov och använd möbler och förvaringssystem som passar dina behov och livsstil.

Genom att följa dessa organiseringstips kan du skapa en välorganiserad hemmiljö som främjar lugn, produktivitet och ett positivt sinne.

tips att få bort oljiga fläckar

Tips för att ta bort oljiga fläckar från din matta

Matfläckar är en del av vardagen; att tappa pizza, spaghetti och liknande på våra kläder eller mattan medan vi äter är en incident som vi alla känner till. Dessa leder då till oljiga fläckar och om de inte hanteras omedelbart kan de förstöra kläderna eller mattan permanent.

Ta bort oljiga fläckar och fettfläckar direkt

Den goda nyheten är dock att det finns många tekniker för att ta bort fettfläckar som fungerar exceptionellt bra. Ofta kan du utföra dessa tekniker med hjälp av de produkter du redan har  hemma. Att behandla fläcken så snart som möjligt är nyckeln till att eliminera den när du vill ta bort oljiga fläckar från mattan.

Tips för oljig fläckborttagning

Du kommer alltså att få ett bättre resultat om du behandlar fläcken snabbt, detta tåls att upprepas. Innan du börjar med alternativen nedan, använd en av de förbehandlingsprodukter som finns tillgängliga på marknaden och låt den arbeta in en stund. Följande är tips för oljig fläckborttagning:

Saker du behöver för att få bort fettfläckar

Innan vi börjar ta bort fläcken är det viktigt att veta vilka saker du behöver för att få det att hända.

• Lösningsmedel för kemtvätt

• 1 msk hushållsammoniak, en fjärdedel kallt vatten och kvarts tesked flytande tvål

• 1 del vit vinäger med 2 delar kallt vatten

• Vita handdukar eller pappershanddukar för rengöring

• Sprayflaska

• Sprayflaska med kallt vatten

• Tungt föremål som bok, skål etc.

• Dammsugare

Ta bort den feta eller oljiga fläcken

• För att ta bort så mycket av fettet som möjligt, torka med en ren trasa inledningsvis. Men se till att du bara torkar och inte skrubbar.

• För att förhindra att fläcken sprids, arbeta från utsidan av fläcken mot mitten.

• Spraya fläcken med lämplig rengöringslösning för din typ av matta.

• Torka med en ren, torr trasa tills det inte finns fler fläckar på mattan. För att säkerställa att du inte sprider fläcken, använd en ren del av handduken för varje fläck.

• Fortsätt upprepa processen tills fläcken inte längre märks.

• Spola med rent vatten för att skölja.

• Sug upp på materialet tills du är säker på att du har tagit bort all rengöringslösning. Eftersom det snabbt kan samla smuts, skapar du en annan situation att hantera om du låter rester kvar från rengöringslösningar att sätta sig.

• Lägg tung vikt (böcker, tallrik) ovanpå fläcken efter att ha täckt den med en ren trasa eller en bunt pappershanddukar.

• För att säkerställa att den absorberar kvarvarande vätska, lämna den i flera timmar eller över natten.

• Torka området noggrant.

• För att återställa fibrerna till normal struktur rekommenderas det att du dammsuger mattan.

Feta och oljiga fläckar kan ofta vara svåra att ta bort. Men om du agerar snabbt kan du undvika att de förstör golvet. Rådfråga en bra städare i Västerås om de kan hjälp till med rengöringen.

anlita ett bra städföretag i västerås

5 saker folk glömmer när de anlitar ett städföretag

Att anlita ett städföretag är en bra idé när du vill få det rent och fint i ditt hem. Städföretaget befriar dig från rengöringsbördan och låter dig använda din tid till roligare aktiviteter.

Tänk på detta innan du bokar ett städföretag för hemstäd eller flyttstäd

Men det är vanligt att man glömmer bort vissa aspekter av anställningsprocessen. Det är viktigt att uppmärksamma och adressera alla detaljer, för först då kommer du att kunna få den bästa städservicen och dra mest nytta av den. Experter har sammanställt en lista med både större och små detaljer som människor ofta missar när de bokar ett städföretag. Gå igenom listan och se till att du inte gör samma misstag.

Anlita ett städföretag under högsäsong (oftast vid månadsskiften)

När du kontaktar ett städföretag måste du alltid tänka på att de kanske inte har tid i planeringen omedelbart. Särskilt om du behöver städning samma dag. Vissa städföretag är särskilt upptagna under högsäsong (vanligtvis sommaren) och kräver några dagars varsel innan de kan ordna en städning till dig. Tänk i förväg och kontakta en bra städfirma i Västerås tidigt för att veta att städtjänsten kommer att utföras exakt när du behöver.

Ge tydliga instruktioner om vad som ska städas

Den här punkten är mycket viktig, särskilt när det gäller regelbundna städtjänster. Vad varje städare vill se är en specifik lista över städsysslor som de kommer att behöva utföra. På så sätt får du den städtjänst du vill ha, där en städare inte utför sysslor den inte behöver göra. Samma sak gäller när du hyr specialiserade rengöringstjänster. Som till exempel rengöring av mattor eller textilier- du kanske bara behöver ha ett specifikt föremål rengjort, inte flera saker i hemmet.

Dela med dig av ytterligare information om ditt hem

Det finns ett par detaljer du behöver dela med städföretaget för att få städtjänsten så snabbt och bra utförd som möjligt. Sådana detaljer inkluderar om det finns parkeringsplatser runt ditt hem, om du har husdjur och barn närvarande vid tidpunkten för städning, etc. All denna information är användbar för städare och hjälper dem oerhört.

Tillgång till fastigheten på städdagen

Det är ofta så att människor glömmer att ge tillgång till fastigheten. Detta försenar städarnas sysslor och gör att de inte kan börja arbeta. Det är viktigt att ge tillgång till din fastighet, oavsett om det är en kommersiell fastighet eller ett bostadshus som du vill rengöra. Nycklar och hur man navigerar när man väl är inne är välkommet.

Läs igenom städavtalet

Vid anställning av ett städföretag får du ett avtal om tillhandahållna städservice. Läs det noggrant så att du vet vad du skriver upp dig på. På så sätt blir du inte obehagligt förvånad när du hör att städföretaget bestämmer sig för att behålla pengar som du betalat i förväg om du skulle vilja avsluta rengöringstjänsten.

Dessa är alla viktiga faktorer att tänka på när du anställer ett städföretag. Kom alltid ihåg att uppmärksamhet på detaljer kan göra stor skillnad.

prisvärd hemstädning i västerås

Städerskor gör hela skillnaden vid hemstädning

Tänk dig att komma hem och hitta varje rum i ditt hus rent och städat. Kan du föreställa dig det? Dina golv har dammsugits och moppats. Dina badrum har den gnistan som du associerar med tv-reklamfilmer. Ditt kök är fritt från torkat spill på spisen och smutsig disk. Din säng är bäddad. Alla vardagens slumpmässiga små oredor har blivit iordningställda. Det finns helt enkelt inget hushållsarbete som väntar på dig när du går in genom dörren.

Städhjälp med hemstädning är inte så dyrt

Du kanske aldrig har tänkt på dig själv som någon som skulle anställa en städfirma i Västerås. Du kanske till och med sett det som en onödig utgift, utan att faktiskt någonsin ha tittat på kostnaden. Överväg möjligheten att det kanske är värt att prova att betala för städhjälp med hemstädning.

Du lever ett upptaget liv som gör det svårt att hålla allt hushållsarbete under kontroll. Oredan bara samlas. Damm skapas. Husdjur fäller. Det sista du vill göra när du kommer hem på kvällen är att börja med alla hushållsjobb som du egentligen kunde överlåta till någon helt annan.

Pålitliga städare

Att lita på att en städerska ska ta hand om din hemstädning är ett stort steg, särskilt om du aldrig har gjort det förut. En av fördelarna med att anlita en etablerad städtjänst är att veta att alla städare som är anställda där har varit igenom en grundlig rekryteringsprocess innan de anställs, utbildas och sätts i arbete. Du kan vara säker på att ditt hus och alla dina ägodelar är säkra. Din sinnesro är lika viktig som det skinande resultatet som levereras av en professionell städfirma.

Lyssna till rekommendationer från vänner

Vanligtvis lyssnar man på vänner och bekanta för att få rekommendationer om vilken städfirma du bör anlita. Du frågar vänner, familj och kollegor för rekommendationer om elektriker, rörmokare, målare, hundrastare och landskapsarkitekter. Sociala nätverk utökar omfattningen av ”vänner” som du kan nå ut till för att få ”tummen upp” eller ”tummen ner” på vissa städföretag eller oberoende entreprenörer. Varför inte fråga om en pålitlig, effektiv, vänlig, noggrann och eventuellt legendarisk hushållerska?

Skäms över att fråga? Orolig för att någon kanske slutar att tänka på dig som övermänsklig som kan hantera enorma berg av tvätt på ett kick? Skulle du inte föredra att komma hem till nytvättad och vikt tvätt än att oroa dig för om någon annan undrar om du tvättar din egen tvätt?

Städerskor är det hemliga vapnet för fler människor i din sociala cirkel än du anar. Om stora hushållstjänstkedjor kan fungera på nationell nivå måste fler än du tror ​​välja att förenkla sina liv genom att anställa rengöringsexperter för att få ordning och reda i sina bostadsutrymmen. Du kan själv göra det valet. Det kan göra hela skillnaden i din värld.

en guide till rengöring av fönster

Rengöring av fönster – Tips för att hitta den bästa rengöringslösningen för dina fönster

När ska du rengöra dina fönster?

Det enkla svaret är: När de är smutsiga. I en idealisk värld skulle du ha tid och energi att rengöra dina fönster dagligen, men det är inte alltid fallet. Smutsen kommer att lagra sig med tiden och därför behöver dina fönster att underhållas regelbundet.

Faktorer som klimatet och där du bor spelar roll. Gör fönsterrengöringen till en vanlig del av din städrutin, så som rengöring av rännor. Smuts, damm, mögel och andra föroreningar bildas under alla årets dagar.

Du kan använda årstiderna som en guide för att rengöra dina fönster. Gör det till en del av din vårrengöring. Rengör dem innan vintern kommer så de är ljusa och glänsande till festerna du kommer att vara värd för. Rengör eventuell smuts så att du kan låta ljuset skina genom hela sommaren.

Vad man bör göra och vad man ska undvika vid fönsterrengöring

Gör detta:

Ha rätt utrustning: En stadig stege, en slang och en mjuk trasa eller svamp är dina grundläggande fönsterrengöringsverktyg. Du kan även använda en fönsterskrapa för att underlätta för dina händer. Du kanske också vill ha ett par handskar för att hålla händerna torra. Du kan även investera i fönsterrengöringsutrustning som hjälper dig att nå fönsterna på andra våningen.

Tvätta fönsterna med en mild lösning först: Nu när du har dina fönsterrengöringsmedel färdiga, börja med att fukta ner fönstret och ramen. Tvätta den med en mild lösning, tvål och vatten fungerar bra. Använd en mjuk trasa och skölj av dina löddriga fönster.

Rengör fönsterna med en starkare lösning: Efter sköljning av fönsterna med en mild lösning är det dags att använda något starkare. Du kan använda en kommersiell fönsterrengöringslösning gjord för glas, eller så kan du prova något hemgjort. En av de vanligaste recepten för rengöring av fönster omfattar 2 koppar vatten, ¼ kopp vinäger och ½ tesked tvål. Sätt lösningen i en sprayflaska och applicera på dina fönster. Rengör lösningen med mjuka pappershanddukar, dukar eller en fönsterskrapa.

Tidningspapper tricket: Du kommer märka att lösningen löper ner genom fönstret genast, förbannade gravitation! Lösningen får inte ligga kvar på fönstret tillräckligt länge för att lösa de hårdare avlagringarna av mineraler eller fågelspillning. Du kan försöka blötlägga en tidning i ättika och vatten. Använd tidningen för att försiktigt skrubba fönstret. Tidningen har ett icke slipande korn som kan bli av med även de hårdaste avlagringarna på fönstret utan att skada glaset.

Gör inte detta när du putsar fönster:

Använd inte lösningsmedel: Undvik lösningar som har smörjmedel, blekmedel eller stark tvål. Dessa kan skada ditt fönster och orsaka mer skada än nytta.

Använd inte slipmedel: Du kanske tror att du behöver stålull eller grov svamp för att få ut de irriterande solinbrända fönsterfläckarna, men dessa slipmedel kan skada dina fönster.

Var inte för aggressiv: En lätt beröring och en bra lösning är allt du behöver för att hålla dina fönster tydliga och glänsande. Det är frestande att skruva upp kraften en aning, men det är som att använda en yxa när du enbart behöver en skalpell.

Skydda dina fönster för att hålla värme- och kylkostnaderna nere. Håll ditt hem glatt och ljust. Undvik långvarig skada genom att rengöra dina fönster regelbundet.

Som du kan se kan det vara mycket arbete med fönsterputs. Och det kan ta tid som du inte alltid har.

Städpersonalen på Flyttstäd Västerås önskar Dig Lycka till med fönsterputsningen!

så får du bort tuggummifläckar

Så får du bort tuggummi – Tekniker och medel

Tuggummi borttagningsverktyg: Här är vad som skiljer det bästa från resten

Åsynen av gamla tuggummin på golv eller andra ytor är definitivt en syn som kan stöta bort människor. I själva verket kan ett enda tuggummi på en för övrigt helt ren yta förstöra hela intrycket av platsen. Detta gäller speciellt platser, som sjukhus, kyrkor, affärer och kontor som måste se välkomnande och inbjudande ut hela tiden. Det är helt enkelt inte möjligt att hålla folk från att slänga tuggummin slarvigt. Vad som är möjligt är att ta bort dessa från ytor och återfå ett rent utseende. Det är där en tuggummiborttagningsutrustning kan få betydelse.

Avlägsna tuggummi med ånga

Traditionellt skrubbande fungerar inte så bra, när det gäller att ta bort många tuggummirester från områden som besöks av mycket folk. Det är främst därför som städexperter använder avancerad tuggummiborttagningsutrustning för att ta bort tuggummirester från olika ytor. Dessa maskiner utnyttjar kraften från ånga, för att åstadkomma goda tuggummiborttagningresultat. Det är ett välkänt faktum att ånga är ett effektivt sätt att avlägsna smuts, fläckar och fett från olika ytor. Den heta ångan från dessa maskiner hjälper också till att ta bort lukt och bakterier. Denna rengöringskraft från ånga har nu effektivt utnyttjas för att förenkla tuggummiborttagning. Tuggumiborttagningsutrustning från välrenommerade varumärken använder ånga vid super-heta temperaturer för att snabbt och effektivt lösa upp de tuffaste rester av tuggummi.

Den bästa tuggummiavlägsnartekniken

Professionella städare rekommenderar att spraya tuggumiupplösande kemikalier på ytan innan ångan används. Kombinationen av tuggumiupplösande kemikalier och borttagningsutrustningen löser upp tuggummiavlagringar exceptionellt bra och gör det lättare att avlägsna. De bästa tuggummiborttagningsmaskinerna har hållbara, stålborstar som avlägsnar de upplösta tuggummiresterna och tuggummifläckarna från ytor. Slutligen, sugfunktionen hos ångdammsugaren hjälper till att avlägsna kemikalier och fukt och lämnar ytorna rena och torra.

Många av de bästa ångdammsugarna använder ångtemperaturer upp till 187ºC och ett tryck upp till 125 PSI för effektivare rengöring. Dessutom är, högkvalitet ångrengörringsmaskiner utrustade med själv-rensande kokare. Detta skyddar kokarna från lagring av skräp som kan förstöra maskinens normala funktion. Rena kokare kräver mindre underhåll och kan fortsätta att generera ånga vid konstant höga temperaturer. Själv-rensande kokare bidrar till en förlängning av livstiden på ångdammsugare.

Till skillnad från de traditionella versionerna, kommer kvalitetsångrengöringsmaskinerna med löstagbara värmestavar. Vid underhållsproblem, kan användare enkelt byta värmeelementen. Detta är ett mycket prisvärt alternativ, jämfört med de enorma kostnaderna för att byta ut hela pannsystemet. Du måste komma ihåg att borstar av rostfritt stål, och kraftfulla sugfunktioner är endast tillgängliga i de bästa ångstädmaskiner från ledande varumärken. Med andra ord så måste du alltid köpa ångdammsugare från välrenommerade leverantörer för att kunna uppleva hur enkel borttagning av tuggummirester verkligen kan vara.

Smarta rengöringstips för kristallkronor

Rengöring kristallkronor

Så rengör du kristallkronor på rätt sätt

Kristallkronor är eleganta och dekorativa belysningsarmaturer, men de är även komplexa attribut som kräver extra omsorg vid rengöring och hantering, för när kristallerna börjar förlora sin lyster kan de börja se tråkiga och trista ut. I och med det förlorar de sin elegans och tillför inte längre ditt hem på det sätt som den en gång gjorde. För att hålla din ljuskrona gnistrande och elegant måste du därför regelbundet damma den försiktigt med en fjäder- eller ulldammvippa var annan eller tredje månad.

Se till att du vet hur man plockar isär och monterar ihop delarna igen innan du börjar rengöringen så att du inte får några problem med att montera ihop den till ett stycke igen.

Förbered dina verktyg för regelbundet underhåll

När du har förberett alla nödvändiga material och verktyg som behövs för att rengöra kristallkronan är du redo att sätta i gång. Börja med att spruta lite rengöringsmedel eller rengöringslösning på en duk och torka kristallerna eller glaset försiktigt, torka dem sedan torra med en torr trasa.

Om du vill fortsätta proceduren tar du försiktigt bort all glas eller kristaller en och en och torkar av dem. På det sättet är det mycket enklare att rengöra även lampans fästanordning. Du kan också handdiska armaturens glas eller kristaller i ljummet vatten blandat med ett lämpligt diskmedel eller rengöringsmedel. Skölj sedan försiktigt delarna omgående i rent vatten och torka med en ren, mjuk trasa.

Hur ofta skall man rengöra en kristallkrona

Belysningsexperter rekommenderar att en kristallkrona skall rengöras grundligt minst en gång om året. En grundlig rengöring innefattar att du även skrubbar och demonterar belysningsarmaturen.

Så här rengör man moderna kristallkronor

Om du har en mycket modern kristallarmatur kan du rengöra den utan att du behöver ta bort hängsmyckena från stommen. Belysningsexperter rekommenderar att man använder vita bomullshandskar när man hanterar hängsmycken. Sedan blandar du till en rengöringslösning med en del isopropylalkohol och tre delar destillerat vatten. Häll blandningen i en sprayflaska. Ta sedan på bomullshandskarna och spraya den ena med lösningen. Den andra handsken hålls torr. Gnid kristallerna försiktigt med den fuktiga handsken och torka dem sedan med den torra handsken, eller en trasa.

Säkerhetsanvisningar vid demontering av kristaller

För att vara på den säkra sidan är det bäst att inte demontera alla kristaller på en gång eftersom du kanske inte kommer komma ihåg den exakta platsen för varje kristall, när du sedan skall montera dem igen. Vidare är det viktigt att du aldrig snurrar eller roterar ljuskronan när du rengör eller demonterar den. När du rengör den se till att i stället flytta din stege eller stol allteftersom du jobbar dig runt armaturen och rengör gärna i sektioner.

Om du roterar ljuskronan kan det leda till att den, eller någon av dess delar, faller ned. Slutligen, hantera aldrig kristaller med bara händer eftersom de kan gå sönder och skada dig. Kom ihåg att alltid använda vita bomullsvantar då kristaller även är känsliga för fingeravtryck då de är gjorda av mycket känsligt och ömtåligt material.

Rengöringstips för din kaffekokare

Rengöra Kaffebryggare

Att rengöra och avkalka kaffebryggaren är både enkelt och ekonomiskt

En kaffebryggare som sköts om ordentligt håller i åratal. Här ger vi några tips om hur ofta de olika komponenterna i en kaffebryggare bör rengöras, och vilka som bör rengöras dagligen. Dessutom tipsar vi om de bästa sätten att rengöra varje del på.

Rengöring av kannan bör göras efter varje användning, eller åtminstone en gång om dagen.

Se det som en del av din diskrutin. Regelbunden rengöring tar bort fett, mineraler, oljor och annat som byggs upp under regelbunden användning. Dessa avlagringar påverkar smaken och ger kaffet sämre kvalitet. Rengör kaffekannan med varmt såpvatten och använd en svamp med en mild skrubbyta för att få bort ingrodd smuts och kalkavlagringar. Efter rengöringen är det mycket viktigt att skölja kannan så att alla oönskade partiklar och såpa elimineras.

Den del där det malda kaffet och kaffefiltret placeras kallas för tratten. Den bör rengöras regelbundet med såpvatten, gärna som en del av den dagliga diskningen.

Rengöra de elektriska delarna av kaffebryggaren

En kaffebryggare har även mekaniska delar, t.ex. en vattenbehållare med uppvärmningsanordning, vilket kräver en helt annan rengöringsstrategi. Det är viktigt att inte lägga de elektriska delarna i vatten. Det kan förstöra din kaffebryggare och ge dig en elchock om den är inkopplad. Dessutom kan ett vått elsystem fatta eld.

Det är emellertid ganska enkelt att rengöra de elektriska delarna av kaffebryggaren. Det finns nämligen produkter att köpa i butik som är gjorda för att rengöra kaffebryggare. Om du använder en sådan produkt bör du vara noggrann med att följa anvisningarna. Det är dock inte nödvändigt att köpa en produkt till detta ändamål då det finns en del andra produkter man kan använda som de flesta brukar ha hemma, såsom ättika. Det fungerar väldigt bra till rengöring och avkalkning och är dessutom fritt från kemikalier.

Rengöring med ättika

Börja med att montera kaffebryggaren såsom du brukar när du skall koka kaffe. Fyll behållaren med vatten och häll i ca 2 dl ättika. Kör maskinen och använd kannan för att samla upp resultatet, precis som vanligt. Låt ättiksvattnet svalna och häll sedan ut det. Skölj ren kannan. Kör sedan en omgång till fast utan att tillsätta ättika. Låt ättikan som runnit ned i kannan svalna av och häll sedan ut det. Skölj kannan ordentligt. Sedan gör du om samma sak en gång till, men den här gången med bara vatten och ingen ättika. Häll ut vattnet, stäng av bryggaren och koppla ur kontakten. Rengöring med ättika bör göras var 10:e till 14:e dag, eller oftare om maskinen används mer än en eller två gånger om dagen.

När maskinen svalnat, kontrollera att den är frånkopplad. Rengör sedan värmeplattan med en trasa och milt såpvatten. Undvik att använda slipmedel som kan repa plattan. Gör denna procedur varje gång du rengör bryggaren med ättika.

Det här är allt som krävs för att rengöra en kaffebryggare. Kannan och tratten bör rengöras minst en gång om dagen och maskinen och värmeplattan bör rengöras var 10:e till 14:e dag. Följ dessa råd och din kaffebryggare kommer brygga gott kaffe under en lång tid framöver.