Städguide – Tips och råd

anlita ett bra städföretag i västerås

5 saker folk glömmer när de anlitar ett städföretag

Att anlita ett städföretag är en bra idé när du vill få det rent och fint i ditt hem. Städföretaget befriar dig från rengöringsbördan och låter dig använda din tid till roligare aktiviteter.

Tänk på detta innan du bokar ett städföretag för hemstäd eller flyttstäd

Men det är vanligt att man glömmer bort vissa aspekter av anställningsprocessen. Det är viktigt att uppmärksamma och adressera alla detaljer, för först då kommer du att kunna få den bästa städservicen och dra mest nytta av den. Experter har sammanställt en lista med både större och små detaljer som människor ofta missar när de bokar ett städföretag. Gå igenom listan och se till att du inte gör samma misstag.

Anlita ett städföretag under högsäsong (oftast vid månadsskiften)

När du kontaktar ett städföretag måste du alltid tänka på att de kanske inte har tid i planeringen omedelbart. Särskilt om du behöver städning samma dag. Vissa städföretag är särskilt upptagna under högsäsong (vanligtvis sommaren) och kräver några dagars varsel innan de kan ordna en städning till dig. Tänk i förväg och kontakta en bra städfirma i Västerås tidigt för att veta att städtjänsten kommer att utföras exakt när du behöver.

Ge tydliga instruktioner om vad som ska städas

Den här punkten är mycket viktig, särskilt när det gäller regelbundna städtjänster. Vad varje städare vill se är en specifik lista över städsysslor som de kommer att behöva utföra. På så sätt får du den städtjänst du vill ha, där en städare inte utför sysslor den inte behöver göra. Samma sak gäller när du hyr specialiserade rengöringstjänster. Som till exempel rengöring av mattor eller textilier- du kanske bara behöver ha ett specifikt föremål rengjort, inte flera saker i hemmet.

Dela med dig av ytterligare information om ditt hem

Det finns ett par detaljer du behöver dela med städföretaget för att få städtjänsten så snabbt och bra utförd som möjligt. Sådana detaljer inkluderar om det finns parkeringsplatser runt ditt hem, om du har husdjur och barn närvarande vid tidpunkten för städning, etc. All denna information är användbar för städare och hjälper dem oerhört.

Tillgång till fastigheten på städdagen

Det är ofta så att människor glömmer att ge tillgång till fastigheten. Detta försenar städarnas sysslor och gör att de inte kan börja arbeta. Det är viktigt att ge tillgång till din fastighet, oavsett om det är en kommersiell fastighet eller ett bostadshus som du vill rengöra. Nycklar och hur man navigerar när man väl är inne är välkommet.

Läs igenom städavtalet

Vid anställning av ett städföretag får du ett avtal om tillhandahållna städservice. Läs det noggrant så att du vet vad du skriver upp dig på. På så sätt blir du inte obehagligt förvånad när du hör att städföretaget bestämmer sig för att behålla pengar som du betalat i förväg om du skulle vilja avsluta rengöringstjänsten.

Dessa är alla viktiga faktorer att tänka på när du anställer ett städföretag. Kom alltid ihåg att uppmärksamhet på detaljer kan göra stor skillnad.

prisvärd hemstädning i västerås

Städerskor gör hela skillnaden vid hemstädning

Tänk dig att komma hem och hitta varje rum i ditt hus rent och städat. Kan du föreställa dig det? Dina golv har dammsugits och moppats. Dina badrum har den gnistan som du associerar med tv-reklamfilmer. Ditt kök är fritt från torkat spill på spisen och smutsig disk. Din säng är bäddad. Alla vardagens slumpmässiga små oredor har blivit iordningställda. Det finns helt enkelt inget hushållsarbete som väntar på dig när du går in genom dörren.

Städhjälp med hemstädning är inte så dyrt

Du kanske aldrig har tänkt på dig själv som någon som skulle anställa en städfirma i Västerås. Du kanske till och med sett det som en onödig utgift, utan att faktiskt någonsin ha tittat på kostnaden. Överväg möjligheten att det kanske är värt att prova att betala för städhjälp med hemstädning.

Du lever ett upptaget liv som gör det svårt att hålla allt hushållsarbete under kontroll. Oredan bara samlas. Damm skapas. Husdjur fäller. Det sista du vill göra när du kommer hem på kvällen är att börja med alla hushållsjobb som du egentligen kunde överlåta till någon helt annan.

Pålitliga städare

Att lita på att en städerska ska ta hand om din hemstädning är ett stort steg, särskilt om du aldrig har gjort det förut. En av fördelarna med att anlita en etablerad städtjänst är att veta att alla städare som är anställda där har varit igenom en grundlig rekryteringsprocess innan de anställs, utbildas och sätts i arbete. Du kan vara säker på att ditt hus och alla dina ägodelar är säkra. Din sinnesro är lika viktig som det skinande resultatet som levereras av en professionell städfirma.

Lyssna till rekommendationer från vänner

Vanligtvis lyssnar man på vänner och bekanta för att få rekommendationer om vilken städfirma du bör anlita. Du frågar vänner, familj och kollegor för rekommendationer om elektriker, rörmokare, målare, hundrastare och landskapsarkitekter. Sociala nätverk utökar omfattningen av ”vänner” som du kan nå ut till för att få ”tummen upp” eller ”tummen ner” på vissa städföretag eller oberoende entreprenörer. Varför inte fråga om en pålitlig, effektiv, vänlig, noggrann och eventuellt legendarisk hushållerska?

Skäms över att fråga? Orolig för att någon kanske slutar att tänka på dig som övermänsklig som kan hantera enorma berg av tvätt på ett kick? Skulle du inte föredra att komma hem till nytvättad och vikt tvätt än att oroa dig för om någon annan undrar om du tvättar din egen tvätt?

Städerskor är det hemliga vapnet för fler människor i din sociala cirkel än du anar. Om stora hushållstjänstkedjor kan fungera på nationell nivå måste fler än du tror ​​välja att förenkla sina liv genom att anställa rengöringsexperter för att få ordning och reda i sina bostadsutrymmen. Du kan själv göra det valet. Det kan göra hela skillnaden i din värld.

Rengöring av fönster – Tips för att hitta den bästa rengöringslösningen för dina fönster

När ska du rengöra dina fönster?

Det enkla svaret är: När de är smutsiga. I en idealisk värld skulle du ha tid och energi att rengöra dina fönster dagligen, men det är inte alltid fallet. Smutsen kommer att lagra sig med tiden och därför behöver dina fönster att underhållas regelbundet.

Faktorer som klimatet och där du bor spelar roll. Gör fönsterrengöringen till en vanlig del av din städrutin, så som rengöring av rännor. Smuts, damm, mögel och andra föroreningar bildas under alla årets dagar.

en guide till rengöring av fönster

Du kan använda årstiderna som en guide för att rengöra dina fönster. Gör det till en del av din vårrengöring. Rengör dem innan vintern kommer så de är ljusa och glänsande till festerna du kommer att vara värd för. Rengör eventuell smuts så att du kan låta ljuset skina genom hela sommaren.

Vad man bör göra och vad man ska undvika vid fönsterrengöring

Gör detta:

Ha rätt utrustning: En stadig stege, en slang och en mjuk trasa eller svamp är dina grundläggande fönsterrengöringsverktyg. Du kan även använda en fönsterskrapa för att underlätta för dina händer. Du kanske också vill ha ett par handskar för att hålla händerna torra. Du kan även investera i fönsterrengöringsutrustning som hjälper dig att nå fönsterna på andra våningen.

Tvätta fönsterna med en mild lösning först: Nu när du har dina fönsterrengöringsmedel färdiga, börja med att fukta ner fönstret och ramen. Tvätta den med en mild lösning, tvål och vatten fungerar bra. Använd en mjuk trasa och skölj av dina löddriga fönster.

Rengör fönsterna med en starkare lösning: Efter sköljning av fönsterna med en mild lösning är det dags att använda något starkare. Du kan använda en kommersiell fönsterrengöringslösning gjord för glas, eller så kan du prova något hemgjort. En av de vanligaste recepten för rengöring av fönster omfattar 2 koppar vatten, ¼ kopp vinäger och ½ tesked tvål. Sätt lösningen i en sprayflaska och applicera på dina fönster. Rengör lösningen med mjuka pappershanddukar, dukar eller en fönsterskrapa.

Tidningspapper tricket: Du kommer märka att lösningen löper ner genom fönstret genast, förbannade gravitation! Lösningen får inte ligga kvar på fönstret tillräckligt länge för att lösa de hårdare avlagringarna av mineraler eller fågelspillning. Du kan försöka blötlägga en tidning i ättika och vatten. Använd tidningen för att försiktigt skrubba fönstret. Tidningen har ett icke slipande korn som kan bli av med även de hårdaste avlagringarna på fönstret utan att skada glaset.

Gör inte detta:

Använd inte lösningsmedel: Undvik lösningar som har smörjmedel, blekmedel eller stark tvål. Dessa kan skada ditt fönster och orsaka mer skada än nytta.

Använd inte slipmedel: Du kanske tror att du behöver stålull eller grov svamp för att få ut de irriterande solinbrända fönsterfläckarna, men dessa slipmedel kan skada dina fönster.

Var inte för aggressiv: En lätt beröring och en bra lösning är allt du behöver för att hålla dina fönster tydliga och glänsande. Det är frestande att skruva upp kraften en aning, men det är som att använda en yxa när du enbart behöver en skalpell.

Skydda dina fönster för att hålla värme- och kylkostnaderna nere. Håll ditt hem glatt och ljust. Undvik långvarig skada genom att rengöra dina fönster regelbundet.

Som du kan se kan det vara mycket arbete med fönsterputs. Och det kan ta tid som du inte alltid har.

Städpersonalen på Flyttstäd Västerås önskar Dig Lycka till med fönsterputsningen!

Så får du bort tuggummi – Tekniker och medel

Tuggummi borttagningsverktyg: Här är vad som skiljer det bästa från resten

Åsynen av gamla tuggummin på golv eller andra ytor är definitivt en syn som kan stöta bort människor. I själva verket kan ett enda tuggummi på en för övrigt helt ren yta förstöra hela intrycket av platsen. Detta gäller speciellt platser, som sjukhus, kyrkor, affärer och kontor som måste se välkomnande och inbjudande ut hela tiden. Det är helt enkelt inte möjligt att hålla folk från att slänga tuggummin slarvigt. Vad som är möjligt är att ta bort dessa från ytor och återfå ett rent utseende. Det är där en tuggummiborttagningsutrustning kan få betydelse.

Avlägsna tuggummi med ånga

så får du bort tuggummifläckarTraditionellt skrubbande fungerar inte så bra, när det gäller att ta bort många tuggummirester från områden som besöks av mycket folk. Det är främst därför som städexperter använder avancerad tuggummiborttagningsutrustning för att ta bort tuggummirester från olika ytor. Dessa maskiner utnyttjar kraften från ånga, för att åstadkomma goda tuggummiborttagningresultat. Det är ett välkänt faktum att ånga är ett effektivt sätt att avlägsna smuts, fläckar och fett från olika ytor. Den heta ångan från dessa maskiner hjälper också till att ta bort lukt och bakterier. Denna rengöringskraft från ånga har nu effektivt utnyttjas för att förenkla tuggummiborttagning. Tuggumiborttagningsutrustning från välrenommerade varumärken använder ånga vid super-heta temperaturer för att snabbt och effektivt lösa upp de tuffaste rester av tuggummi.

Den bästa tuggummiavlägsnartekniken

Professionella städare rekommenderar att spraya tuggumiupplösande kemikalier på ytan innan ångan används. Kombinationen av tuggumiupplösande kemikalier och borttagningsutrustningen löser upp tuggummiavlagringar exceptionellt bra och gör det lättare att avlägsna. De bästa tuggummiborttagningsmaskinerna har hållbara, stålborstar som avlägsnar de upplösta tuggummiresterna och tuggummifläckarna från ytor. Slutligen, sugfunktionen hos ångdammsugaren hjälper till att avlägsna kemikalier och fukt och lämnar ytorna rena och torra.

Många av de bästa ångdammsugarna använder ångtemperaturer upp till 187ºC och ett tryck upp till 125 PSI för effektivare rengöring. Dessutom är, högkvalitet ångrengörringsmaskiner utrustade med själv-rensande kokare. Detta skyddar kokarna från lagring av skräp som kan förstöra maskinens normala funktion. Rena kokare kräver mindre underhåll och kan fortsätta att generera ånga vid konstant höga temperaturer. Själv-rensande kokare bidrar till en förlängning av livstiden på ångdammsugare.

Till skillnad från de traditionella versionerna, kommer kvalitetsångrengöringsmaskinerna med löstagbara värmestavar. Vid underhållsproblem, kan användare enkelt byta värmeelementen. Detta är ett mycket prisvärt alternativ, jämfört med de enorma kostnaderna för att byta ut hela pannsystemet. Du måste komma ihåg att borstar av rostfritt stål, och kraftfulla sugfunktioner är endast tillgängliga i de bästa ångstädmaskiner från ledande varumärken. Med andra ord så måste du alltid köpa ångdammsugare från välrenommerade leverantörer för att kunna uppleva hur enkel borttagning av tuggummirester verkligen kan vara.

Rengöring kristallkronor

Så rengör du kristallkronor på rätt sätt

Kristallkronor är eleganta och dekorativa belysningsarmaturer, men de är även komplexa attribut som kräver extra omsorg vid rengöring och hantering, för när kristallerna börjar förlora sin lyster kan de börja se tråkiga och trista ut. I och med det förlorar de sin elegans och tillför inte längre ditt hem på det sätt som den en gång gjorde. För att hålla din ljuskrona gnistrande och elegant måste du därför regelbundet damma den försiktigt med en fjäder- eller ulldammvippa var annan eller tredje månad.

Smarta rengöringstips för kristallkronor

Se till att du vet hur man plockar isär och monterar ihop delarna igen innan du börjar rengöringen så att du inte får några problem med att montera ihop den till ett stycke igen.

Förbered dina verktyg för regelbundet underhåll

När du har förberett alla nödvändiga material och verktyg som behövs för att rengöra kristallkronan är du redo att sätta i gång. Börja med att spruta lite rengöringsmedel eller rengöringslösning på en duk och torka kristallerna eller glaset försiktigt, torka dem sedan torra med en torr trasa.


Läs mer…

Rengöra Kaffebryggare

Att rengöra och avkalka kaffebryggaren är både enkelt och ekonomiskt

En kaffebryggare som sköts om ordentligt håller i åratal. Här ger vi några tips om hur ofta de olika komponenterna i en kaffebryggare bör rengöras, och vilka som bör rengöras dagligen. Dessutom tipsar vi om de bästa sätten att rengöra varje del på.

Rengöringstips för din kaffebryggare

Rengöring av kannan bör göras efter varje användning, eller åtminstone en gång om dagen.

Se det som en del av din diskrutin. Regelbunden rengöring tar bort fett, mineraler, oljor och annat som byggs upp under regelbunden användning. Dessa avlagringar påverkar smaken och ger kaffet sämre kvalitet. Rengör kaffekannan med varmt såpvatten och använd en svamp med en mild skrubbyta för att få bort ingrodd smuts och kalkavlagringar. Efter rengöringen är det mycket viktigt att skölja kannan så att alla oönskade partiklar och såpa elimineras.

Den del där det malda kaffet och kaffefiltret placeras kallas för tratten. Den bör rengöras regelbundet med såpvatten, gärna som en del av den dagliga diskningen.

En kaffebryggare har även mekaniska delar, t.ex. en vattenbehållare med uppvärmningsanordning, vilket kräver en helt annan rengöringsstrategi. Det är viktigt att inte lägga de elektriska delarna i vatten. Det kan förstöra din kaffebryggare och ge dig en elchock om den är inkopplad. Dessutom kan ett vått elsystem fatta eld.

Det är emellertid ganska enkelt att rengöra de elektriska delarna av kaffebryggaren. Det finns nämligen produkter att köpa i butik som är gjorda för att rengöra kaffebryggare. Om du använder en sådan produkt bör du vara noggrann med att följa anvisningarna. Det är dock inte nödvändigt att köpa en produkt till detta ändamål då det finns en del andra produkter man kan använda som de flesta brukar ha hemma, såsom ättika. Det fungerar väldigt bra till rengöring och avkalkning och är dessutom fritt från kemikalier.

Börja med att montera kaffebryggaren såsom du brukar när du skall koka kaffe. Fyll behållaren med vatten och häll i ca 2 dl ättika. Kör maskinen och använd kannan för att samla upp resultatet, precis som vanligt. Låt ättiksvattnet svalna och häll sedan ut det. Skölj ren kannan. Kör sedan en omgång till fast utan att tillsätta ättika. Låt ättikan som runnit ned i kannan svalna av och häll sedan ut det. Skölj kannan ordentligt. Sedan gör du om samma sak en gång till, men den här gången med bara vatten och ingen ättika. Häll ut vattnet, stäng av bryggaren och koppla ur kontakten. Rengöring med ättika bör göras var 10:e till 14:e dag, eller oftare om maskinen används mer än en eller två gånger om dagen.

När maskinen svalnat, kontrollera att den är frånkopplad. Rengör sedan värmeplattan med en trasa och milt såpvatten. Undvik att använda slipmedel som kan repa plattan. Gör denna procedur varje gång du rengör bryggaren med ättika.

Det här är allt som krävs för att rengöra en kaffebryggare. Kannan och tratten bör rengöras minst en gång om dagen och maskinen och värmeplattan bör rengöras var 10:e till 14:e dag. Följ dessa råd och din kaffebryggare kommer brygga gott kaffe under en lång tid framöver.